"Även dom minsta förtjänar riktigt bra kvalitet"

Det hela började med att det föddes en ny modern version av guldlock i mänsklig form - Hailey Alice. Hon pryder många av våra bilder här inne och är dotter till grundaren av Peek-A-poo.

Efter hennes ankomst till världen så försökte vår grundare; Diana Svensson, förgäves hitta simpla men unika plagg i finaste kvalitet till henne. Polyester, akryl och vanlig bomull var inget hon ville nöja sig med. Det hela ledde till att hon reste land & rike, kors och tvärs för att hitta de finaste textilerna, träffa de mest inspirerande människorna runt om i världen och även präglades enormt själv av de olika kulturer, befolkning och traditioner hon stötte på.

Efter en tid träffade hon en kvinna från Peru, som satte väldigt djupa spår i henne. Kvinnan var uppvuxen på en Alpaca farm och berättade att kvinnornas rättigheter, lön, och värde inte alls kunde mätas med männens i landet. Hon berättade att kvinnorna kunde väldigt lätt hamna i fängelse om de inte lyder order från staten, männen eller sina arbetsgivare som oftast utnyttjade dem, och just därför samarbetade hon med en peruansk organisation som ser till kvinnornas lika värde. 

Där och då föddes en idé hos grundaren av vårat varumärke. Hon bestämde sig för att börja samarbeta med organisationen, flytta in produktionen av Alpaca ull in till kvinnofängelset som låg närmast farmen, och börja skänka en del av vinsten till de behövande kvinnorna som hade barn utanför fängelset de befann sig i. Resultatet blev vår allra första vinterkollektion: Pastell X Alpaca. Kollektionen består av handgjorda accessoarer i 100% finaste alpaca ull färgade med plantor, växter och grönsaker - helt utan kemikalier och skadliga ämnen. Och därmed startade en ny varumärkesresa i Skandinavisk anda, med miljö & välgörenhetstänk utan mellanhänder och krusiduller. Född 2014, etablerad 2016 och lanserad 2020.

Scandinavian Design.  Premium Quality.