"Även dom minsta förtjänar riktigt bra kvalitet"

Allt började med att en modern Guldlock, Hailey Alice, kom in i världen. Hon finns med på många av våra bilder och är barn till Peek-A-Poos upphovsman. När hon kom in i huset ansträngde sig Diana Svensson, vår upphovsman, fruktlöst för att hitta enkla men ändå extraordinära plagg av högsta kaliber till henne. Polyester, akryl och vanlig bomull var inget hon var beredd att acceptera. Detta ledde till att hon reste runt i världen för att leta efter de bästa texturerna, samtalade med de mest motiverande personerna runt om i världen och blev djupt påverkad av de olika samhällen, befolkningar och seder som hon upplevde.

Efter en tid mötte kvinnan en person från Peru som hade en stor inverkan på henne. Denna person hade vuxit upp på en alpackafarm och förklarade att det fanns en stor skillnad mellan kvinnors och mäns rättigheter, löner och värde i landet. Hon förklarade att kvinnor var sårbara för att bli fängslade för att de inte följde order från regeringen, männen eller deras chefer som ofta misshandlade dem. Därför samarbetade hon med en peruansk institution som främjar jämställdhet mellan könen.

I det ögonblicket fick grundaren av vårt företag en gnista av inspiration. Hon valde att samarbeta med organisationen, flytta tillverkningen av alpackaull till det närmaste kvinnofängelset och ge bort en del av vinsten till de kvinnor som fick barn utanför fängelset. Följaktligen föddes den allra första vinterkollektionen Pastel X Alpaca. Artiklarna i denna kollektion är handgjorda av den finaste alpackaull, färgade uteslutande med växter, botaniska produkter och grönsaker, utan kemikalier och farliga ämnen. Detta markerade början på en ny varumärkesresa i skandinavisk anda, med fokus på miljö och välgörenhet och utan mellanhänder eller överflödiga detaljer. Grundat 2014 och lanserat 2020, detta är historien om vårt varumärke.

Scandinavian Design.  Premium Quality.